Alvdal

Alvdal kommunevåpen 63x82_2
Alvdal kommune ligger i Hedmark fylke, ca 2 mil før for Tynset, og har omlag 2400 innbyggere. Kommunen er kjent for Aukrustsenteret med Kjell Aukrusts verden, Tronfjellveien, Alvdal vestfjell, Jutulhogget og Norsk Mandelpotetfestival.
Alvdal er en aktiv landbrukskommune. Kommunen har to barneskoler og en ungdomsskole og tilnærmet full barnehagedekning. Storsteigen landbruksskole ligger sentralt i bygda. Ostefabrikken Synnøve Finden er kommunens største private arbeidsplass.

Kjell Aukrusts tegninger, malerier og frodige fantasiverden står sentralt i Aukrustsenterets faste utstillinger. Her er det også kinosal og mange arrangementer i løpet av året.  Aukrustsenteret er både turistattraksjon og kulturhus for kommunens innbyggere.

Jutulhogget som er nord-europas største canjon, Alvdal Vestfjell, og Tronfjell, dit du kan kjøre bil til topps 1666 moh er naturlige attraksjoner. 
I Alvdal er det god tilgang på boliger både for den som vil leie og eie.  Kommunen kan også tilby byggeklare tomter både i sentrum og i grendene.  I boligfeltet Måna kan du for eksempel bo nær skogen og nesten "midt i lysløypa", noen steinkast fra Steimoegga Idrettspark og bare 3-4 kilometer fra sentrum.

Mer informasjon om Alvdal finner du på Alvdal kommunes egne hjemmesider.