Skip Navigation LinksDu er her - Bolig

Bolig - med ro og rom

I Fjellregionen har vi varierte botilbud. Noen av oss setter pris på å bo i et kommune- eller regionsenter med gangavstand til både jobb, skole, kulturtilbud og naturopplevelser. Andre ønsker å bo mer ensomt, men liker å vite hvor lang tid det tar å komme på jobb. Det gir frihet å vite at køen ikke plutselig spiser en halvtime ekstra av ettermiddagen.

Leie bolig

foto: Jon Olav VoldenMange som flytter til Fjellregionen, velger å leie bolig den første tida. I de fleste kommunene er det grei tilgang på leieboliger, og tilflyttervertene i hver kommune har god oversikt.

Kjøpe bolig

Det aller meste som omsettes av boliger i Fjellregionen, ligger ute på det åpne markedet. Lokalavisene og eiendomsmeglerne i regionen er gode kilder. Noen av kommunene har også egne oversikter der folk kan legge ut ledige boliger. Tilflyttervertene i den enkelte kommune har god oversikt.

Bygge bolig

Drømmehuset vil du kanskje bygge selv. Kanskje i et sentrumsnært boligfelt med gangavstand til det meste, eller kanskje litt lenger fra nærmeste nabo. Hver enkelt kommune har oversikt over sine tomtemuligheter. Noen kommuner jobber med å tilrettelegge ekstra store tomter for den som vil lage sitt eget småbruk. ...og for den som vil bygge hytte i trærne fins det mange muligheter. Ta kontakt med tilflyttervertene i den enkelte kommune. De har oversikt, og vil hjelpe.