Skip Navigation LinksDu er her - Kommunene

Et skrin med fjellsmykker

Fjellregionen er som et smykkeskrin. Et mangfold av kommuner, grender og livskraftige bygdesamfunn med hver sin identitet. Trønder? Hedmarking? Østlandet? Midt-Norge? Fjellregionen! Røros og Tynset er regionsentra med vekst og utvikling i handel og næringsliv. Holtålen 3 mil nord for Røros, lengst sør ligger Rendalen og Alvdal, mens Folldal strekker seg fra Rondane til Dovrefjell. Sentralt langs den drøyt fem mil lange veien mellom Tynset og Røros, ligger Tolga og Os.

Holtålen

Holtalen_komm_beskjært2_2
Holtålen kommune ligger i Trøndelag fylke, ca 3 mil nord for Røros, og har om lag 2000 innbyggere. Kommunen er kjent for sine mange kulturminner, sin gruvehistorie og for de spesielle lysfenomenene i Hessdalen.

Tolga

Tolga kommunevåpen 62x78.bmp_2

Tolga kommune ligger i Hedmark fylke, mellom regionsentrene Røros og Tynset, og har om lag 1700 innbyggere. Kommunen er kjent for sin Olsokfeiring, sitt sentrum med gamle bevarte gårder og fjellbygda Vingelen som er en av Norges best bevarte bygder.

Alvdal

Alvdal kommunevåpen 63x82_2
Alvdal kommune ligger i Hedmark fylke, ca 2 mil før for Tynset, og har omlag 2400 innbyggere. Kommunen er kjent for Aukrustsenteret med Kjell Aukrusts verden, Tronfjellveien, Alvdal vestfjell, Jutulhogget og Norsk Mandelpotetfestival.

Røros

Røros kommunevåpen 63x78
 
Regionsenteret Røros ligger i Trøndelag fylke, og har om lag 5600 innbyggere. Røros har verdensarvstatus, er kjent for sin gruvehistorie, Berstaden Zir og unike arrangementer som Røros Martnan, Vinterfestspill, det kulturhistoriske spillet Elden og Femundløpet.

Tynset

Tynset kommunevåpen 64x78

Tynset er et regionsenter i Nord-Østerdal og rommer derfor mange funksjoner som betjener hele regionen. Landbruksnæringa er svært viktig i vår kommune, men handels– og servicenæringer har etter hvert blitt stadig viktigere. Vi har mye natur som både er variert og lett tilgjengelig for de fleste og vi er i den eksklusive klubben som fortsatt kan tilby stabil snøvinter.

Folldal

Folldal - kommunevåpen 63x78_2
Folldal kommune ligger i Hedmark fylke, ca 4 mil nordvest for Alvdal, og har omlag 1700 innbyggere. Kommunen er kjent for Folldal gruver/Folldal nasjonalpark-senter. Kommunen har flere landskapsverneområder og er en del av Rondane Nasjonalpark med Nasjonal turistvei Rondane og Dovre nasjonalpark.

Os

Os kommunevåpen 62x78_2.bmp

Os kommune ligger i Hedmark fylke, 14 km sør for Røros, og har omlag 2000 innbyggere. Kommunen er kjent for Forollhogna Nasjonalpark og Dalsbygda, Therese Johaugs hjemsted.

Rendalen

Rendalen kommunevåpen 62x78_2
Rendalen kommune ligger i Hedmark fylke, ca 6 mil sør for Tynset, og har omlag 1900 innbyggere. Kommunen er kjent for Norges eneste innlandsfiskevær, Fiskevollen ved Sølensjøen, Bull-museet og sin storslåtte natur med rike muligheter for jakt og fiske.