Folldal Kommune

Kommunevåpen

Fjellkommunen Folldal ligger nord i Østerdalen og grenser mot Gudbrandsdalen og Trøndelag. Kommunen har et areal på 1275 km2 og omlag 1550 innbyggere. Nær halvparten av kommunens arealer er vernet i en eller annen form, både Rondane Nasjonalpark og Knutshøe landskapsvernområde strekker seg inn i kommunen.

Folldal er kjent for nær 250 års gruvedrift. Selv om den opphørte i 1994, er det fortsatt mulig å oppleve det gamle gruvesamfunnet som er godt ivaretatt gjennom bruk og vern.

Vi har landets høyestliggende kommunesenter 713 moh, her finnes butikker, næringsliv og turisme. Forøvrig går Nasjonal Turistveg Rondane gjennom bygda.

Mulighetene for friluftsliv er tilnærmet ubegrenset. Her varierer det fra snilt hverdagsterreng nær sentrum til topper på over 2000 meter. Vi har et godt tilrettelagt sti- og løypetilbud sommer som vinter. Stormoegga med skiskytterarena av internasjonal standard, hoppbakker, skileikbakke og langrennsløyper er en populær konkurranse- og treningsarena.

Kroktjønna friluftsområde har fine turstier, sandvolleyballbane, sandstrand og fiskeplasser tilrettelagt for rullestolbrukere.

Folldal kommune har et trygt og godt oppvekstmiljø med mange aktiviteter både innen idrett og musikk, i tillegg til et rikt foreningsliv som spenner over et vidt spekter. I 2018 ble kommunen kåret til Norges musikk-kommune, og mye av æren for denne prisen må tilskrives kommunens kulturskole. Den har i mange år vært rangert av Telemarksforskning som en av de beste i landet.

For den som vil bygge, er mulighetene mange, både sentrumsnært og spredt.

Klikk her for å gå til kommunens nettside.
Klikk her for å følge Folldal kommune på Facebook.