Alvdal Kommune

Kommunevåpen

Alvdal kommune ligger i Hedmark fylke, ca. to mil sør for Tynset, og har omlag 2400 innbyggere. Kommunen er kjent for Huset Aukrust med Kjell Aukrusts verden, Tronfjellveien, Alvdal vestfjell, Jutulhogget og Norsk Mandelpotetfestival.

Alvdal er en aktiv landbrukskommune. Kommunen har barneskole, ungdomsskole og tilnærmet full barnehagedekning. Storsteigen landbruksskole ligger sentralt i bygda. Osteprodusenten Synnøve Finden er kommunens største private arbeidsplass.

Kjell Aukrusts tegninger, malerier og frodige fantasiverden står sentralt i Huset Aukrusts faste utstillinger. Her er det også kinosal og mange arrangementer i løpet av året. Huset Aukrust er både turistattraksjon og kulturhus for kommunens innbyggere.

Jutulhogget, som er Nord-Europas største canyon, Alvdal Vestfjell og Tron, med bilvei helt til toppen på 1666 moh, er naturlige attraksjoner.

I Alvdal er det god tilgang på boliger både for den som vil leie og den som vil eie. Kommunen kan også tilby byggeklare tomter både i sentrum og i grendene. I boligfeltet Måna kan du for eksempel bo nær skogen og nesten "midt i lysløypa", noen steinkast fra Steimoegga Idrettspark og bare 3-4 kilometer fra sentrum.

Klikk her for å gå til kommunens nettside.
Klikk her for å følge Alvdal kommune på Facebook.