Os Kommune

Kommunevåpen

Os kommune ligger i Hedmark fylke, 14 km sør for Røros, og har omlag 2000 innbyggere. Kommunen er kjent for Forollhogna Nasjonalpark og Dalsbygda, Therese Johaugs hjemsted.

Os ID og Os Trekultur er viktige bedrifter i kommunen, som også har et sterk fagmljø av arkitekter og ingeniører. Med sin strategiske plassering midt i regionen, har kommunen lett tilgang på begge regionsentrene. Os kommune har full barnehagedekning.

Os har god tilgang på sentrumsnære boligtomter og også mulighet for spredt boligbygging i mange områder. Miljøboligfeltet "Litjmyrmoen" har spesielle krav - og muligheter, blant annet med fjernvarme.

Os kommune har godt oppvekstmiljø, gode skoler og et aktivt og rikt kulturliv. Med vår beliggenhet mellom de to regionsentrene Røros og Tynset har vi satset nettopp på å være en god bokommune. Vi har bevisst bygget ut et godt barnehagetilbud som følges opp med god satsing på skole.

Kommunen har ny flerbrukshall - Oshallen. I tillegg har vi nærhet til flyplass på Røros som ligger 15 minutter unna, og god tog- og bussforbindelse. Næringslivet er variert med sterke fagmiljøer og bedrifter som satser!

Røros Alpinsenter Hummelfjell AS er kommunens vintersportssted med familievennlig alpinanlegg som gir gode muligheter for aktivitet gjennom en lang vinter hvor snøen blir værende.Her er det også muligheter for å oppfylle hyttedrømmen. Hummelfjell TOS Arena er et skiskytteranlegg i verdensklasse!

Mange av oss har valgt Os fordi stedet gir oss et rikt liv uten storbyens stress. Her har vi tid og rom til å lære, til å mestre og til å utfolde oss – ja, til å LEVE. Og sjøl om vi bor på bygda, er det kort vei til mer urbane impulser og opplevelser, for Røros ligger bare 15 små minutter unna.

Klikk her for å gå til kommunens nettside.
Klikk her for å følge Os kommune på Facebook.