Røros Kommune

Kommunevåpen

Regionsenteret Røros ligger i Trøndelag fylke, og har om lag 5600 innbyggere. Røros har verdensarvstatus, er kjent for sin gruvehistorie, Berstadens Ziir og unike arrangementer som Rørosmartnan, Vinterfestspill, det kulturhistoriske spillet Elden og Femundløpet.

Røros er et av de få stedene i Norge som er oppført på Unescos World Heritage List. Her finner du et ruralt sted med urbane opplevelser. På Røros kan du sitte på kafe og være en del av et yrende folkeliv i turistsesongen, samtidig som du kan være en viktig brikke i et aktivt lokalsamfunn hele året.

Røros kommune har et variert næringsliv. Her er sykehus, rehabiliteringssenter, videregående skole og flere større industri- og reiselivsbedrifter. Kommunen har full barnehagedekning og god tilgang på utleieboliger og byggeklare tomter. Det jobbes også med et nytt spennende boligprosjekt kalt "Moderne boløsninger på landet".

Storstuggu er regionalt kulturhus med kino. Her foregår spennende kulturarrangement gjennom hele året. Vinterfestspill i Bergstaden trekker årlig til seg noen av landets fremste musikere. Elden er historisk spel i spektakulære omgivelser og Rørosmartnan er vinterens høydepunkt for mange.

Klikk her for å gå til kommunens nettside.
Klikk her for å følge Røros kommune på Facebook.